Introductie

margriettuin.jpg

Ik ben Margriet de Rouwe, ervaren hulpverlener en psychosociaal therapeut. Ik ben enthousiast, empathisch, spontaan en toegankelijk, christen, getrouwd en moeder van 4 kinderen. Jarenlang heb ik in het speciaal onderwijs gewerkt en - in samenwerking met Jeugdhulp Friesland - kinderen met gedrag– en hechtingsproblematiek begeleid. Daarnaast verleen ik al jaren pastorale zorg bij volwassenen. Zowel in de ontmoeting met kinderen als met volwassenen heb ik veel gebrokenheid gezien. In de gesprekken die daarop volgden verlangde ik er naar om ze erkenning te geven voor hun pijn en moeilijkheden. Om mij te verdiepen in de hulpverlening bij volwassenen en kinderen heb ik de opleiding van Psychosociaal therapeut aan de Roos Opleidingen en de opleiding kindertherapie bij bureau de Roos gevolgd.

In ons leven kan het voorkomen dat we negatieve overtuigingen over onszelf, anderen en de wereld om ons heen ontwikkelen. We kunnen dan vastlopen en ons niet meer veilig of op ons gemak voelen op onze plek in de wereld. De plek van jezelf kan zelfs heel klein worden, zodat je het gevoel hebt dat je opgesloten zit en je niet meer vrij kunt uiten en bewegen. Je kunt het gevoel hebben dat je niet meer stevig staat. Ik wil graag een tijdje met je meelopen om jou te laten ontdekken wat maakt dat je vastloopt in je leven. Ik wil je helpen te ontdekken welke stappen jij kunt nemen om jouw eigen ruimte te vergroten en in te nemen als een uniek en bijzonder mens. Je bent het waard om naar te luisteren, erkend en gezien te worden. 

 

Te Plak is aangesloten bij Stichting Rosegarden Dit is een stichting van Christen Psychosociaal Therapeuten. De psychosociale (kinder)therapeuten die zijn aangesloten bij Rosegarden hebben allemaal gestudeerd bij Bureau De Roos te Epe en werken vanuit een christelijke identiteit.

logo rosegarden