Nieuws

Vrijheid

Vrijheid!

 

Je vrij voelen, dat is best wel lastig. Wanneer voel je je nu echt vrij?

In deze tijd van quarantaine waarin zoveel niet mogelijk is merken we soms echt dat we tegen bepaalde beperkingen aan lopen en wat is dat soms lastig!

 

In ons leven ( of het nu voor de quarantaine was of nu) kan het ook voelen alsof je in een soort gevangenis leeft.

Je kunt leven in de gevangenis van angst, voortdurend binnen de muren van je eigen besloten ruimte, want er uit stappen is zo vreselijk eng! Je houdt je vast aan je vaste patronen en vaste denkkaders; die scheppen toch veiligheid.

 

Als kind hebben we al heel snel de boodschappen die we gekregen hebben uit onze omgeving vertaald volgens onze eigen bril ( onze eigen persoonlijkheid). En ja een kind denkt al snel dat hij of zij de oorzaak is van negatief vertaalde boodschappen van de omgeving. Dat is natuurlijk ook beter, want als je er zelf schuldig aan bent, kun je er wat aan doen!

Dus als kind ben je heel goed in staat om je zo te gedragen om toch gewaardeerd te worden. Maar langzamerhand raak je vervreemd van jezelf. Je weet niet goed meer wat je zelf voelt, denkt en wilt.

 

Voor je het weet zijn er leugens in je denken gekomen, heb je onbewust vaste leefregels en gewoonten ontwikkeld en houd je je daar strikt aan. Je laat onbewust een ander je leven voorschrijven en je kunt niet meer zien hoe het ook anders kan en mag.

 

Er komt een moment dat je heimwee krijgt, een moment dat je er naar verlangt om anders te leven. Dan is er heel veel moed nodig om eens naar je eigen gevangenis te kijken. Hoe is je gevangenis ontstaan? Hoe is die opgebouwd en hoe zou het zijn als je de deur open zet en vrij naar buiten mag gaan?

 

Ik wens jou die vrijheid toe. Je bent vrij om te keuzes te maken uit liefde en niet uit angst.

Herkenbaar voor jou en wil jij ook in vrijheid leven? Helpt het als iemand eens een stukje met je mee loopt op de weg terug naar huis, naar je hart? Neem gerust contact met me op.

Kijk voor info: www.teplaktherapie.nl

 

Terug